Startsiden
Nettbutikk
Postkorttema
Forum for samlere
Rekvisita for utleie
Film fra butikken
Send e-post
 

"Denne fantastiske lille butikken, et postkorteldorado, beste i sitt slag ligger i Storgata rett etter stoppet Brugata. En rød tre fasade inn til en bakgård som renner over av herlige bruktbutikker. Eieren, en herlig haugesunder med STOR entusiasme viser deg inn i det han kaller "Postkortenes hemmnelige verden." Dette burde vært en selvsagt severdighet for oslo-turisten og alle de som bor her."

-kunde


"Bærre Lækkert er en fantastisk kilde for meg når det gjelder research-materiale til min tekstilkunst. Her finnes et uerstattelig arkiv av gamle postkort, noteblader og bilder etc. Hos Bærre Lækkert kan jeg virkelig finne inspirasjon tilo arbeidene mine. Jeg håper og ønsker at denne butikken vil få leve videre i disse verneverdige lokialene i Storgata 36 i Oslo hvor flere ildsjeler holder til. Det er som å reise tilbake i tiden når jeg tar meg tur innom Bærre Lækkert. Butikken er jo på en måte som et museum i byens hjerte. her er det lett å drømme seg bort og bli litt lengre enn det man hade tenkt. Butikken har helt klart en "sjel" utover det vanlige. Lenge leve Bærre Lækkert!

- Ann Therese Yndestade
Tekstilkunstner, Oslo


Bærre Lækkert er kanskje Oslo's beste og kuleste butikk, med verdens koseligste eier! Dette er en butikk som spesialiserer seg på postkort, og de har virkelig spesialisert seg, for de har i overkant av 500-tusen forskjellige postkort. Men det flotteste er at det ikke råder fullt kaos i butikken, til tross for at den huser en halv million postkort. Her er det orden i sakene på den måten at alle kortene er fordelt i forskjellige kategorier; romantikk, romantikk og sjalusi, romantiske vinterscener, danske kongelige, norske kongelige, byer, områder, private bilder, familiepostkort, reisepostkort osvosv. Det er fantastisk å se! Du kan finne nye, og 100 år gamle kort til alle anledninger; til veggen hjemme, til feiringer som bryllup, bursdager, dåp, hverdagsfester, alt! Men pass på, noen av kortene er kan koste opp til (og sikkert over) 300 kr. Men de fleste ligger vel rundt 20/45 kr. Eieren tusler rundt i lokalet og spør om du trenger hjelp og blir veldig begeistret om du liker kortene hans. Han slår gjerne av en prat om kortene du har i hånden og gir deg småfakta om det du eventuelt kjøper/lurer på å kjøpe! Han elsker kundene sine og vil gjerne ha de tilbake, så da jeg gikk derfra, med flere nydelige kort i veska forsikret han seg, opp til flere ganger, om at jeg skulle komme tilbake og ta en titt til senere! FANTASTISK!

- Katrine H.
Oslo


Bærre Lækkert er et nokså underlig sted. Her selger de en del brukte møbler, bøker og vinyl til en billig penge, men den viktigste salgsartikkelen er postkort. De har om lag en halv million gamle og nye postkort. Ifølge innehaveren selv går det faktisk an å leve av det. Det er nok postkortsamlere i verden til at denne lille butikken - med litt hjelp fra møbel-, bok- og vinylsalg klarer å gå rundt. De har postkort fra postkortenes tidlige dager der bildene var håndfargede. Det er ganske artig å bla i gamle postkort. Det er litt som et slags antikkens facebook der du ikke bare kan se på bilder fra steder, men også se hva folk har skrevet bakpå. Du bør beregne god tid på dette stedet, for før du vet ordet av det står du der og blar og leser. Innehaveren er en trivelig fyr. Han har ikke akkurat for mye å gjøre så du må regne med å slå av en prat, og det heller ikke fritt for at du hver gang du prøver å gå ut blir fortalt om nok et postkort du bare MÅ se før du går. Men hva er vel bedre enn selgere som har en genuin interesse for det de selger? Ellers arrangerer de postkortets dag der folk fra fjern og nær møtes for å selge og utveksle kort i samlingen sin. Alle er hjertelig velkomne.

- Elina M.
Oslo


Bærre Lækkert er en av aktørene i den velrenomerte bruktbakgården Salgshallen i Storgata. Forretningen drives av en galant herre med Arendal-dialekt som har spesialisert seg på nisjen postkort. I disse dager hvor postkort mer er blitt en etterlevning fra meneskenes analoge alder, er det eksotisk å være inne i denne butikken. Postkort er mer enn bare små, rektangulære biter av presest papir, lærer man - de er også med sine mange motiver og vinklinger verdifulle innblikk i hvordan virkeligheten var før i tiden. Postkortene er sortert etter emne og geografi, og de er stilt opp på en måte slik at det er lett å bla igjennom dem. Dersom man ønsker det kan man få trykket et forstørret motiv på lerret for en billig penge. Bærre Lækkert selger også Donald-blader årgangsvis, i tillegg til bøker av mange slag. Og videofilmer. Bærre Lækkert er - som en viss trøndersk potetbonde ville ha sagt - bærre lækkert.

- Mats Rune G.
Oslo


GOD PÅ POSTKORT
Har levert inn postkort for salg til Bærre Lækkert og fikk veldig bra pris. Servicen var også på topp. Innehaveren er en real person som også betalte kontant samme dag!!!

- L. I. Holst
Oslo


Dom e berre lækre!

Når jeg var på vei hjem i dag, så gikk jeg innom en brukt-sjappe midt i byen. Navnet lyder som følger: "Bærre lækkert postkort."

Det som er med denne butikken er at de har samlinger av postkort. Postkort som er over 100 år gamle, og vel så det. De er rangert inn i kategorier, til alt i fra "folk", "mote", "musikk" og til og med "erotikk" (oooooooh). Finner man et postkort man liker, så forstørrer de bildet til en plakat. Da koster de 250,-.

Han som driver sjappa (jeg tror han driver sjappa i alle fall) er utrolig morsom, hjelpsom og må være enda flinkere til å multitaske enn hva jeg er (kryss i taket). Han dro meg nærmest med til disse postkortene og geleidet meg fint bort til kategorien "mote" (he he he). Det var utrolig mye fint der, men siden det finnes så mange fine (VINTAGE?) postort der, så måte jeg la det fare for denne gang, men jeg tar definitivt turen innom en annen dag, når jeg har litt bedre tid.


- Blogger, Oslo