Startsiden
Nettbutikk
Postkorttema
Forum for samlere
Rekvisita for utleie
Film fra butikken
Send e-post
 

Artikkel fra Filateli- Nytt
nr. 2 - Mai 2009

Legg inn et besøk hos
"Bærre lækkert"

av Arve Hoel


    Neste gang du er i Oslo kan du med fordel legge turen bortom Storgata. Der finner du "Bærre Lækkert" som ikke bare er den største postkortbutikken i Oslo, men som også har et rikholdig lager av brev fra hele landet.

    Med et velassortert lager på over 400.000 forskjellige postkort, så skal det godt gjøres om du ikke finner noe som passer til samlingen din.

    Undertegnede var innom tidligere i vinter, og de to - tre timene jeg hadde satt av, gikk så altfor fort. Postkortene er satt opp systematisk etter fylker og ulike tema, men med de mengdene som det er i butikken, så tar det sin tid å bla gjennom kassettene.

    En tanke som slo meg da jeg var innom: Har du planer om å utvide hobbyen til også å omfatte postkort, men er litt usikker på hvordan du skal samle kort? Ta første turen innom butikken i Storgata før du bestemmer deg og bla gjennom kassettene. Jeg tror du vil få mange gode ideer om hvordan postkort kan samles når du ser hvordan varelageret er organisert.

    For meg som også samler stempler og ulike posthistoriske emner, så er det bare å slå fast at kassevis med brev satt opp etter fylker, stempler og emner er en sann fryd å bla gjennom. "Bærre Lækkert" har en nettside, men det meste av materialet er ikke lagt på nett.

    Selv synes jeg det er mye hyggeligere å bla gjennom kassetter med kort og brev enn å sitte foran en PC, og det gir opplagt større muligheter til å vurdere objektet fra begge sider.

    Innehavere, Johan Kallevik, forteller at han startet forretningen i 1995, og at han bevisst holder et stort lager som han ikke legger på nettet. Kundene skal finne noe nytt ved å ta en tur innom butikken, som han sier.

    På mitt spørsmål om hva han satser mest på, så er svaret ubetinget postkort, men med en svært aktiv innkjøpspolitikk så kommer det også inn mye brev, frimerker og annet "papirbasert materiale", som han kaller det.

    For meg som samler både frimerker, brevmerker, avgiftsmerker, stempler, posthistorie og etter hvert litt postkort, så er det bare å innrømme at "Bærre Lækkert" er en sann sareptakrukke.

    Når jeg samtidig sier at innehaveren er en trivelig og kunnskapsrik mann som gjerne deler med deg av sine kunnskaper om postkort, så er det alene en grunn til at du bør ta turen innom butikken i Storgata neste gang du er i Oslo.